Hur går behandlingen till?

Välkommen till oss när du är i behov av tandreglering i Göteborg. Här nedan beskriver vi lite kortfattat hur en tandreglering går till, hur lång tid det vanligen tar och vad du kan förvänta dig för resultat. 

Kontakta oss idag om du har frågor eller vill boka tid för en konsultation!

Behandling med Invisalign

Invisalign är den metod för tandreglering som vi använder oss av. Den passar bra för många eftersom den klarar att korrigera både små och större bettfel. Dessutom är den relativt diskret till skillnad från en fastsittande tandställning, något som framför allt vuxna patienter brukar uppskatta.

Metoden går ut på att tillverka en lång serie löstagbara plastskenor som fästs på tänderna. Varje skena är gjuten för att flytta tänderna en liten bit i rätt riktning. När en skena har fått tänderna dit den ska, byter du själv ut den mot nästa skena och tänderna börjar flytta på sig igen. Under hela behandlingsperioden går du på kontroller ungefär var sjätte vecka, så att vi kan se att behandlingen ger önskat resultat.

Hur lång tid en behandling med Invisalign tar är svårt att säga på förhand, det beror på hur stort bettfelet är, men de flesta behandlingar med Invisalign brukar hamna på mellan 3 till 4 månader.

Tandreglering som passar dig